Monday, 31 December 2012

Pemimpin VS SPM :-S

assalamualaikum Pictures, Images and Photos



2013 ? Ouh , tak sangka sekejap je masa berlalu ~ pejam celik , pejam celik ,dah nak habis sekolah dahh  . Kita juga bakal memimpin asrama . Menjadi pemimpin kepada junior . Kepada mereka yang bakal dilantik menjadi MKA 2013 , jalankan amanah sebaik-baiknya . Aku yakin korang boleh ! Walau apa pun yang berlaku , hope batch kita menjadi batch yang terbaik mentadbir asrama . inshaaAllah ~ kay , mungkin agak susah nak mentadbir asrama . Tapi percayalah , semua tu peluang untuk korang mencuba . Mungkin dekat tempat lain kita dapat mentadbir dengan lebih baik . Ada hikmah kenapa Allah bagi korang jawatan untuk mentadbir asrama . So , jalankan tugas dengan penuh tanggungjawab walaupun amanah tu berat untuk korang . Kepada mereka yang tidak dilantik , korang bukan tak layak . Tapi takde rezeki . Mungkin rezeki korang bukan kat SAMT . Mungkin kat tempat lain . Tempat yang lebih mencabar . Jadi , korang perlu sentiasa bersedia . Allah dah aturkan segala-galanya :)

Hmm . Tahun 2013 nie jugak kita bakal menghadapi peperiksaan besar SPM . Peperiksaan yang menentukan masa depan kita semua . Tapi sebelum tu , keputusan SMA menanti kita semua . Semoga kita semua memperoleh Mumtaz dalam SMA 2012 , inshaaAllah ~ ermm . Back to SPM , kita semua akan buktikan yang kita semua boleh . Lawan batch-batch sebelum nie . InshaaAllah kita bakal banggakan warga-warga SAMT . Walaupun kita menjadi pemimpin , tak mustahil untuk kita dapat keputusan yang cemerlang . Mungkin itu cabaran untuk kita semua . Yang pastinya , kita semua bakal menjadi batch yang terbaik , inshaaAllah ~ :D

" Ya Allah , berikanlah kami Batch 96 Resistance dan Voltage dapat buat yang terbaik dalam SPM 2013 serta memperoleh kejayaan yang cemerlang . InshaaAllah ~ "

Apa-apa pun , buktikan yang kita semua boleh ! Yang penting , ingat , Allah sentiasa bersama kita semua . Kay ! Akhir kalam , good luck SPM 2013 . Buat yang terbaik ! Yakin terhadap diri sendiri . InshaaAllah berjaya ~ 




Friday, 28 September 2012

Aura SMA

assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Dah dapat result untuk trial?
Tahniah kepada yang berjaya dan kurang berjaya study lagi..

SMA menguji sejauh mana kesungguhan kita untuk bangkitkan Islam.
Jangan lupa, zaman kii banyak hadis-hadis telah dirombak oleh golongan orientalis.
Siapa lagi yang boleh menjaga dan berpegang teguh pada hadis kalau bukan kita..=D


sumber: Aiman Syafi

Sumber: Balqis Azhar

Sumber : Luqman Abdullah

Akhir kata Bittaufik wannajah..=D

Friday, 1 June 2012

GEGAR SAMT 2012

assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Terima kasih alumni samt sudi meluangkan masa bersama kami.




Semoga kita mendapat apa yang diberikan oleh alumni samt yang cukup hebat orangnya.
Bukan keseronokan semata..

Alumni samt menggegarkan kita,
kita gegarkan lagi samt dalam sma..

Sunday, 29 April 2012

Good Luck In PPT

assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Khas untuk batch form 4 yang nak berperang dalam peperiksaan pertengahan tahun..
Jangan stress2.. Relaks je..=D

Ada beberapa perkara yang harus anda ingat semasa dalam persediaan menghadapi peperiksaan:
1)Jangan lupa impian dan matlamat anda.
Ingatkan matlamat dan impian yang telah anda tanamkan sejak semester bermula. Kalau pun matlamat anda seakan-akan gagal kerana carry marks yang tidak berapa baik, paling tidak anda berusaha untuk capai kejayaan yang hampir kepada matlamat anda.Selain itu,dalam berusaha tu, seronakkan diri anda dengan belajar.Jika, tidak anda akan rasa tertekan kerana anda belajar tanpa keseronakan.Stamina mental anda menghilang, sebab minda Anda jauh dari mengingat matlamat Anda.
2)Bersusah-susah dulu,bersenang-senang kemudian.
 Untuk kuat berdepan tekana ketika menghadapi exam, beritahu diri anda biarlah anda kerja keras kali ni sebab anda akan bersuka ria bila exam tu dah habis. Jadi, anda pulun hari ni, esok anda akan enjoy. Kita study betul-betul, nanti lepas paper habis, baru kita relaks betul-betul dan buat apa yang kita nak.
3)Jangan studi je.
Stress akan timbul bila kita asyik menumpu pada belajar dan terus belajar tanpa pernah memikirkan untuk menikmati sedikit keseronokan dalam proses menyiapkan diri menghadapi exam. Badan dan otak kita perlukan rehat yang secukupnya.Machine pun kalau run 24 jam berkerja boleh rosak, inikan pula manusia. Carilah cara bagaimana Anda boleh menggembirkan diri sendiri untuk 10 minit selepas 1 jam memerah otak untuk study. Kita usaha kuat, bergembira pun kena kuat walaupun bergembira sekadar 10 minit saja.Mungkin 10 minutes tu boleh digunakan untuk berehat, menonoton tv, bergurau dengan rakan dan lain-lain benda perkara yang mengembirakan anda.Dalam kita kerja keras, kita seronokkan diri sendiri. Baru ada keseimbangan. Jangan seronoknya pulak yanng lebih, nanti lain jadinya.
4) Berserah kepada Allah.
Setelah anda berusaha bagaikan nak mati, so tibalah masa anda nak berserah kepada Allah. Anda tahu yang anda telah berusaha sebaik mungkin dan Allah lah yang menentukan segalanya.Berserah diri kepada Allah merupakan ciri khusus yang dimiliki orang-orang mukmin, yang memiliki keimanan yang mendalam, yang mampu melihat kekuasaan Allah, dan dekat dengan-Nya. Terdapat rahasia penting dan kenikmatan jika kita berserah diri kepada Allah. Berserah diri kepada Allah maknanya adalah menyandarkan dirinya dan takdirnya dengan sungguh-sungguh kepada Allah.So, bila result exam dah keluar, bersedialah menerima keputusan dengan hati yang terbuka.Kalau dapat apa yng diimpikan, Alhamdulilah.Tapi kalau tidak, jangan dikesali atau ditangisi. sesungguhnya, ada hikmah disebalik apa yang berlaku. Barangkali Allah mahu menguji anda, sejauh mana tahap keimanan anda kepadaNya.Rasulullah saw. juga menyatakan hal ini, beliau bersabda:

“Tidaklah beriman seorang hamba Allah hingga ia percaya kepada takdir yang baik dan buruk, dan mengetahui bahwa ia tidak dapat menolak apa saja yang menimpanya (baik dan buruk), dan ia tidak dapat terkena apa saja yang dijauhkan darinya (baik dan buruk).”

Setiap kali rasa down dan give up,baca kembali matlamat anda supaya anda bersemangat sentiasa. Fikirkan masa depan anda, keluarga dan orang-orang yang anda sayangi. Dedikasikan pencapaian anda untuk mereka, moga mereka bangga dengan apa yang anda capai.

credit to: amuslimhouse
Jangan asyik ingat cuti je.. =D

Monday, 12 March 2012

apa erti S.A.H.A.B.A.T ?

assalamualaikum Pictures, Images and Photos

                              Sahabat - Najwa Latif
:D Kau ada dikala ku suka
          Dikala ku duka
          setiap tangisan dan juga ketawa
          Kau ada dikala ku perlu
         setia menemaniku
         Pegang erat tanganku bila aku jatuh

         Kau lah yang selalu
         Selalu menemaniku
         Mendengar kisah pahit manis
         Hidup ku

         Kau lah yang di situ
         Setia menunggu ku
         Kau lah yang satu
         Menjadi sahabatku

        Ku tahu ku kan selalu ada
        Pada dirimu
        Dan ku harap kau juga rasa begitu

        Kau lah yang selalu
        Selalu menemaniku
        Mendengar kisah pahit manis
        Hidup ku

        Kau lah yang di situ
        Setia menunggu ku
        Kau lah yang satu
        Menjadi sahabatku

         Kau lah yang selalu
         Selalu menemaniku
         Mendengar kisah pahit manis
         Hidup ku

        Kau lah yang di situ
        Setia menunggu ku
        Kau lah yang satu
       Menjadi sahabatku

                                                                       Sahabatku 

sape sayang sahabat dye ?!? angkat tgn , k . turun . ramai sayang sahabat dye kan ?

''JIKA SESEORANG ITU SAYANG KEPADA SAHABATNYA , MAKA HENDAKLAH DIA BERITAHU BAHAWA DIA MENYAYANGINYA'' (RIWAYAT ABU DAUD)





Sunday, 1 January 2012

Kita sekarang di Tingkatan Empat

assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Pejam.. celik.. pejam.. celik...
2011 telah pun berlalu 2012 sedang menunggu
PMR telah berlalu SMA sedang menunggu..

Tahniah kepada pelajar candidates 1996 kerana berjaya mencorak sejarah dalam peperiksaan dan buktikan juga kepada warga SAMT Batu 38@Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah bahawa kita juga mampu mencorak sejarah buat kali kedua dalam peperiksaan SMA. Insya-Allah~

Pada tahun inilah kita perlu bijak membuat keputusan untuk memilih:-

1-Aliran Sains

2- Akaun

3- Geografi


4- Perdagangan

atau;

5-berpindah

Semuanya terletak pada tangan anda..
Kita masih ada masa membuat solat istikharah memohon petunjuk kepada Allah untuk membuat pilihan yang tepat.

Nasihat terakhir: Cekalkan hati anda bagi menghadapi cabaran yang datang pada tahun 2012
Semoga kita berjaya di dunia dan di akhirat.. Amin...